Ceritera Dunia

Dunia ni ada macam2 cerita..jom kita baca antara ceritanya..enjoy!!

Syarikat Telefon Gantung Nombor ‘Puaka’

Dicubit drpd mymetro:

LONDON: Sebuah syarikat telefon bimbit menggantung nombor 0888 888 888 daripada dilanggan selepas setiap seorang yang memilikinya mati sejak 10 tahun lalu.
Pemilik pertama adalah bekas Ketua Pegawai Eksekutif Mobitel, Vladimir Grashnov. Mobitel yang menawarkan nombor berkenaan.

Ahli perniagaan Bulgaria itu mati akibat kanser ketika berusia 48 tahun pada 2001.

Nombor itu kemudian digunakan ketua mafia Bulgaria, Konstantin Dimitrov, sebelum dia akhirnya ditembak mati oleh pembunuh upahan pada 2003 Dia baru berusia 31 tahun apabila ditembak mati ketika makan bersama seorang model di sebuah restoran.

Ahli perniagaan, Konstantin Dishliev, menjadi pengguna ketiga, tetapi dia juga ditembak di luar sebuah restoran di Sofia. - Agensi 

P/S: Uishh..dasyat tol! Ada gak ea nombor fon puaka??huuuu... tp apa2 pun ajal maut kat tgn Tuhan..maybe kebetulan je tu..

Russell (Up) Yang Sebenar

Korg nak tgk Russell sebenar yg dlm citer Up tak?? Giler comelll budak ni! Macam nak cubit2 je pipi dia!


Ni la budaknye..comel kn??

Rahsia Memotong Kuku

Post sebelum ni kte citer pasal kuku..kali ni pasal rahsia memotong kuku pulak..harap2 leh jd pnduan utk yg beragama Islam..

RASULULLAH S.A.W. bersabda yang ertinya: Barangsiapa yang memotong kukunya pada ;

* Hari Sabtu : Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit

* Hari Ahad : Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan

* Hari Isnin : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat

* Hari Selasa : Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit

* Hari Rabu : Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan.

* Hari Khamis : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit..

* Hari Jumaat : Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala.

Cerita Kuku


Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang, dosanya sama
seperti memelihara sekandang babi, jika kesemua jejari kita menyimpan
kuku yang panjang....bayangkanlah dosa yang telah kita tanggung untuk
kesemua babi-babi tersebut....potonglah kuku anda.

Jangan simpan kuku panjang walaupun hanya 1 mm atau pun hanya jari
kelingking.  Bagi orang Islam adalah tidak sesuai berkuku panjang atas
apa alasan sekalipun kerana ia tidak membayangkan kesucian dan ia juga
bukan budaya kita apatah lagi menggunakan tangan untuk beristinjak.

Article by Singapore's Youngest Millionaire

A Blog Posted by Singapore's Youngest Millionaire

By Adam Khoo In Money |

Some of you may already know that I travel around the region pretty frequently, having to visit and conduct seminars at my offices in Malaysia, Indonesia, Thailand and Suzhou (China). I am in the airport almost every other week so I get to bump into many people who have attended my seminars or have read my books.

Recently, someone came up to me on a plane to KL and looked rather shocked.
He asked, 'How come a millionaire like you is travelling economy?' My reply was, 'That's why I am a millionaire. ' He still looked pretty confused. This again confirms that greatest lie ever told about wealth (which I wrote about in my latest book 'Secrets of Self Made Millionaires' ). Many people have been brainwashed to think that millionaires have to wear Gucci, Hugo Boss, Rolex, and sit on first class in air travel. This is why so many people never become rich because the
moment that earn more money, they think that it is only natural that they spend more, putting them back to square one.

Hati2 bila guna PC di tempat awam


Hati2 kalo guna PC kat tmpat umum (cyber cafe,dll..). Check blkg PC n tgk ada tak alat cmni kat blkg PC tu..kalo ada, JGN GUNA PC TU!!




Alat ni dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC,digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard tu.. Kebanyakan alat ni dipakai kat cyber cafe, pameran, hotel n airport. So, berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya. Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah tersimpan di dlm Black Device. So, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting.
Semoga informasi ini berguna untuk anda semua.. Dan mencegah terjadinya hal2 yg tdk diinginkan =)

Kodak moments!



Kisah pengajaran

Isteriku Liza...

"Abang ni, pakai tu elok-elok la sikit," kata Liza lembut sambil
membetulkan pakaian Usin. Usin tersenyum memandang isterinya."Cantik
isteri abang hari ni," Usin mencubit pipi Liza lembut.

"Ayah, ayah, cepat la yah," Farah dan Adi meluru masuk ke bilik kerana
dah tak sabar-sabar nak bertolak pu lan g ke kampung. "Yelah, yelah, ayah
dah siap ni."

Liza hanya tersenyum melihat suaminya itu melayan karenah anak-anak
mereka yang comel dan manja. "Abang, dah lama kita tak balik kampung
macam ni, ye?"

"Iyelah, maklumlah abang ni sibuk dengan urusan perniagaan. Baru kali ni
abang ada peluang untuk cuti panjang." Usin berkata kepada isterinya
tercinta.

Perja lan an daripada KL ke Tangkak mengambil masa lebih kurang empat jam.
Farah dan Adi dah pun terlelap kat kerusi belakang. Begitu juga dengan
isterinya, Liza. "Tak sabar rasanya nak tiba kat kampung," Usin berkata
dalam hati..

Sedikit demi sedikit Usin menekan minyak keretanya. Semakin lama
keretanya semakin laju dan Usin semakin seronok. Usin dah tak sabar
untuk segera sampai ke kampungnya. Pedal minyak ditekannya lagi dan
Honda Civicnya mula memecut.Usin cilok kiri, cilok kanan. Habis semua
kenderaan dipotongnya. Bangga betul Usin masa tu. Terlupa dia sekejap
pada anak dan isterinya yang sedang tidur.

Kreatifnye mereka ini.....



Soalan2 yg confirm leh dijawab dan TAK DAPAT DIJAWAB

Soalan-soalan yg confirm boleh dijawab....


Soalan 1 :Siapakah Juara Akademi Fantasia musim pertama?


Soalan 2 : Siapakah artis perempuan Hollywood yang menyanyikan lagu "Beautiful Liar"?


Soalan 3 : Siapakah RAJA SMS MALAYSIA ?


Soalan 4 : Berikan satu judul lagu terbaru Anuar Zain?


Soalan 5 : Siapakah hos untuk rancangan Melodi terbitan TV3?


Soalan 6 : Apakah nama kumpulan RAP yang terdiri dari 3 orang adik beradik yang terkenal di Malaysia ?

Dialog dua hantu yg sengal


Tersebutlah kisah dua orang hantu.
Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun
berborakla untuk mengisi masa lapang
kehidupan mereka sebagai hantu.
Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni
tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu
A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku
mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab
Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab
heart attack." Kata Hantu A ramah.

Selepas hujan ais di China Selatan



Comelnye keletah baby ni!

video

Kreatif ke main blasah je mn yg sempat??

bot versi meja..haha

pasni leh r pakai beg ni g cluz..hihi

Motivasi Diri

Kita memerlukan sesuatu yang boleh menjadi daya pendorong atau motivasi untuk melakukan sesuatu pekerjaan.
Kalau pelajar yang ingin berjaya tentu memerlukan motivasi diri untuk mencapai kejayaan.
Bagi seorang pekerja pula, tentu memerlukan motivasi untuk melakukan pekerjaan dengan baik...lbh2 lg kena buat kerja yang sama setiap hari. Tentu bosan akan bertandang gak dalam hati.
Di bawah ni ada beberapa tips yang boleh kita praktikkan untuk motivasi diri..

1. Rancangkan dahulu apa yang perlu dibuat dan tetapkan matlamat.


2. Senyumlah selalu..senyuman boleh menenangkan jiwa dan juga sebagai sedekah.

Health - Important Tips!!

Answer the phone by LEFTear.
Do not drink coffee
TWICEa day.
Do not take pills with
COOLwater.
Do not have
HUGEmeals after 5pm.
Reduce the amount of
OILYfood you consume.
Drink more
WATERin the morning, less at night.
Keep your distance from hand phone
CHARGERS.
Do not use headphones/earphone for
LONGperiod of time.
Best sleeping time is from
10pmat night to 6amin the morning.
Do not lie down immediately after taking
medicinebefore sleeping.
When battery is down to the
LASTgrid/bar, do not answer the phone as the radiation is 1000 times.